David Elshout & Sander Reijgers

Kunst, sales onder meer over voetbal.
26 mei 20.30 uur ( opening )
tot 20 juni

De Witte Slagerij,
Rakstraat 2 & 4, Crooswijk Rotterdam

Over de kunstenaars

Sander Reijgers laat de toeschouwer anders kijken naar bestaande sociaal culturele afspraken, regels en ervaringen. Door gevoelswaardig uiteen liggende onderwerpen met elkaar te combineren ontstaat enerzijds een clash en anderzijds een synergie. Zo komen in zijn werk design, kunst, mode, seks, religie en politiek tot dramatische aanvaringen, maar gaan ze ook evenzo dramatisch in elkaar op. Hij neemt een sturende positie in, maar laat de nodige ruimte open om een eigen mening te formuleren. Reijgers heeft zijn schilderkundige achtergrond losgelaten en maakt op bijzondere wijze de overgang naar andere disciplines. In eerder werk zie je een letterlijke stap van het canvas naar draagbaar textiel en gebruikte hij bijvoorbeeld stukken van opblaaspoppen als beeldend materiaal. In zijn nieuwste werken komen alle elementen uit eerdere werken samen in waanzinnige sculpturale vormen.

David Elshout vergaarde internationale faam als lid van het kunstenaarscollectief Antistrot. Sinds kort richt hij zich meer op zijn eigen werk en evolueert zijn handschrift naar een rauwere stijl waarin zijn voordurende drang om te communiceren en zijn eigen vertaling van de werkelijkheid centraal staat.
Zijn inspiratie haalt David uit menselijke lichaamstaal en de materialisatie van objecten. Maar ook de representatie van de Vietnam oorlog in prachtige sixties-fotografie, klassieke cultuur, pin-ups en crime comics vormen een voortdurend bron van nieuwe ideeën. Hij daagt mensen graag uit door visuele connotaties op zijn kop te zetten. En ook zichzelf, door steeds zijn grenzen te verleggen, op technisch en conceptueel niveau.
David beheerst een scala aan technieken en materialen, maar vooral in zijn illustraties komt zijn rauwe maar ook fijne techniek en oog voor detail naar voren. Door zijn cut ‘n’ paste stijl en vaardige hand creëert  hij werelden waarin zaken als energie, sleutelmomenten,  scherp, kritisch en toch intiem worden neergezet.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door DKC Rotterdam en de Cultuurscout Kralingen-Crooswijk
davidelshout.nl / sanderreijgers.nl