Oktober – CORSAGE-STUDIO

CORSAGE-STUDIO presenteert: VIDEO INSTALLATIE; ‘SEA OF DESIRE’

In oktober as tonen beeldend kunstenaars Rabin Huissen en Robert Stroomberg – CORSAGE-STUDIO nieuw werk. Gedurende deze maand tonen zij in De Witte Slagerij een video installatie waarin drie disciplines; video, find beeldhouwwerk en textiele vormgeving een eenheid vormen.

Deze video installatie toont een onderzoek van het ‘verlangen’. Handgemaakte textiele mensfiguren en ledematen in onnatuurlijke houdingen verbeelden fragmenten uit een groter geheel. Vier dansers verbeelden in videofilm; ‘SEA OF DESIRE’ hun interpretatie over ‘verlangen’. In deze installatie zullen ook kledingstukken het onderwerp versterken.

www.corsage-studio.com /// corsage-studio.blogspot.com

GEVRAAGD DICHTERS EN ANDERE TAALKUNSTENAARS

 Het bestuur van Stichting Kunstroute Kralingen-Crooswijk organiseert op zaterdag 5 oktober 2013 in “De Witte Slagerij” in de Rakstraat 2, ampoule   3034 RG Rotterdam, Crooswijk, een avond “Gedichten en Verhalen”. De avond begint om 20.00 uur (inloop 19.30 uur). De entree is gratis. Het programma wordt gepresenteerd door Jan de Grauw en wordt muzikaal omlijst door slide-gitarist Ad Vermeer. De organisatie vraagt dichters en schrijvers die daar op willen treden zich te melden.

 Op 5 en 6 oktober 2013 in Crooswijk en op 12 en 13 oktober 2013 in Kralingen, wordt de 7e editie van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk georganiseerd, waaraan weer vele beeldende kunstenaars meedoen. Een speciale bewaarkrant van “De Ster” wordt twee weken voordat  de Kunstroute plaatsvindt uitgebracht met het volledige programma van de activiteiten die in die weken plaatsvinden.

Dit jaar wordt er een literaire component aan de Kunstroute toegevoegd, om dichters en ander taalkunstenaars die korte verhalen of columns schrijven, een podium te bieden om zich aan een breed publiek te presenteren. In de “De Witte Slagerij”, een culturele hotspot in de Rakstraat 2 in Crooswijk,  wordt de avond gehouden in de vorm van een talkshow. Het programma wordt gepresenteerd door Jan de Grauw, hij is zelf schrijver van korte verhalen en gedichten, maar ook voorzitter van het bestuur van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk. De verschillende presentaties worden die avond muzikaal onderbroken door improvisaties van de Kralingse slide-gitarist

Ad Vermeer. Dichters en schrijvers worden in de gelegenheid gesteld om uit eigen werk voor te dragen en eventueel eigen bundels onder de aandacht te brengen. Uiteraard is de bar open.

Oproep
Dichters en andere woordkunstenaars uit de Deelgemeente Kralingen-Crooswijk, die op zaterdagavond 5 oktober 2013 in “De Witte Slagerij” eigen werk willen voordragen, worden gevraagd om vóór 1 oktober 2013 zich per e-mail te melden met een korte omschrijving van wat zij te bieden hebben, bij  Jan de Grauw: jan.de.grauw@online.nl

Nadere informatie over de 7e Kunstroute Kralingen-Crooswijk: www.kunstroutekralingencrooswijk.nl