Om de gezondheid van je hond zo goed mogelijk te houden, is het zeer belangrijk om goed voor zijn gebit te zorgen. Door deze goed schoon te houden, zal je hond namelijk minder snel last krijgen van tandsteen. Dit is namelijk erg vervelend voor het beestje omdat dit kan leiden tot nare ziektes. Gelukkig zijn er allerlei middeltjes die je kunnen helpen om tandsteen te verwijderen en tegen te gaan. Zo heb je bijvoorbeeld speeltjes of tandenborstels die helpen om het gebit te reinigen. Lees snel verder om te kijken wat voor verschillende producten er zijn om het gebit van je hond zo schoon mogelijk te houden en om tandsteen te voorkomen. 

Een speciale vloeistof om tandsteen tegen te gaan 

Je kunt heel eenvoudig het gebit van je hond schoonmaken door gebruik te maken van drinkwater additief. Dit is een vloeistof van het merk California Pets die je toe moet voegen aan het drinkwater. Je zult dit merk ongetwijfeld omdat het ook gespecialiseerd is in blaasontsteking bij honden! Het water wordt dan namelijk omgetoverd tot een mondwater dat meteen het gebit en de bekholte van je hond verzorgt en schoonmaakt. Het actief zuurstof dat in de vloeistof zit, zorgt ervoor dat de schadelijke bacteriën niet kunnen overleven waardoor zij dus ook geen tandplak of tandsteen meer kunnen veroorzaken.  

Waarom je voor drinkwater additief moet kiezen 

Drinkwater additief van California Pets is een hele veilige en gemakkelijke manier om het gebit van je hond goed te verzorgen. Daarnaast is het product ook geschikt voor je kat. Het is heel simpel om ervoor te zorgen dat je hond dit inneemt doordat er geen geurtje of smaakje aan zit. Je hond zal niet eens merken dat hij zijn gebit aan het reinigen is terwijl hij zijn water drinkt.  

Een speciale tooth stick voor je hond 

Met de Pet Tooth Stick voor honden kun je zeer snel en effectief de achtergebleven voedselresten weer verwijderen. Daarnaast werkt deze borstel ook tegen tandplak, tandsteen en verkleuringen op de tanden. Tandplak verwijder je eenvoudig waardoor tandsteen niet kan ontstaan. Het is veilig om te gebruiken en het tast verder niet het tandglazuur van je hond aan. Probeer dit middel iedere week te gebruiken. Je kunt dit proces gewoon in je ‘honden routine’ plaatsen. Nadat je bijvoorbeeld het oorsmeer hond verwijderd hebt behandel je de tanden.

Waarom je de Pet Tooth Stick moet gebruiken 

Wist je dat ongeveer driekwart van alle honden last krijgt van problemen aan het gebit na zijn derde levensjaar? Als je hond last heeft van tandplak en dit verhardt tot tandsteen, kan dit de gezondheid flink aantasten. Een oudere hond dat een goed gebit heeft, blijft vaak langer gezond en kan zelfs langer blijven leven. Daarom is het dus erg belangrijk dat je het gebit van je hond zo schoon mogelijk houdt.

De Dental Chew Toy om tandsteen te bestrijden 

Je hoeft niet altijd veel moeite ervoor te doen om het gebit van je hond te poetsen, maar je kunt dit ook gewoon je hond zelf laten doen. Dit kan namelijk gemakkelijk met een speeltje dat speciaal hiervoor gemaakt is, zoals de Dental Chew Toy van Chewsi. Door op dit speeltje te kauwen, worden voedselresten en eventuele tandplak bij je hond verwijderd. Je kunt de Dental Chew Toy ook vullen met een speciale tandpasta om de tanden van je hond extra grondig te reinigen. 

Waarom je voor de Dental Chew Toy van Chewsi moet kiezen 

De Dental Chew Toy is een uitstekende manier om de tanden van je huisdier goed schoon te houden. Het is namelijk gemaakt dat sterk en natuurlijk rubber is, maar toch veilig om te gebruiken. Het zal niet het glazuur van je hond aantasten wanneer hij ermee speelt en hij kan het niet kapot bijten.  

De Natural Tandspray 

Je kunt ook een tandspray gebruiken om de tandsteen van je hond te laten verdwijnen. Deze spray zorgt voor gezond tandvlees en verzorgt en reinigt daarnaast op een veilige en natuurlijke manier het gebit van je hond. Het enige dat je moet doen, is een aantal keer per dag het product op de tandvleeslijn van je hond te spuiten. 

Daarom moet je de Dr. Brite Natural Tandspray gebruiken 

De producten van Dr. Brite bevatten alleen maar goede ingrediënten voor je hond en de Natural Tandspray is hier geen uitzondering op. Zo bevat het bijvoorbeeld kokosolie en propolis om de slechte bacteriën te bestrijden. Kokosolie maakt verder ook nog de tanden mooi wit en weekt het tandsteen los zodat je het eenvoudig kunt verwijderen. Tot slot zit er ook nog ontzuurde vitamine C en grapefruit zaadolie in de Dr. Brite Natural Tandspray. 

Het einde van tandsteen met de Tand- en Tandvleespen 

Verzorg de tanden van je hond met de Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite. Dit is een speciale pen die je kunt gebruiken om tandplak en tandsteen te verwijderen en om geïrriteerd of gezwollen tandvlees te behandelen. Het is heel gemakkelijk om te gebruiken, dus je hebt in een mum van tijd het tandvlees en de tanden van je hond gepoetst. 

Wanneer de Tand- en Tandvleespen gebruiken 

De Tand- en Tandvleespen is een hele fijne uitkomst als je hond regelmatig last heeft van tandsteen of andere gebitsproblemen. Het bevat namelijk kokosolie en propolis die de slechte bacteriën bestrijden zodat zij geen tandsteen kunnen veroorzaken. Daarnaast bevat de Tand- en Tandvleespen ook grapefruit zaadolie, een schimmelwerend middel. 

Weg met die slechte adem met de Pet Dental Kit van OxyFresh 

Om voor eens en voor altijd een einde te maken aan de tandsteen bij je hond, kun je de Pet Dental Kit gebruiken. Dit is een kit van het merk OxyFresh dat bestaat uit drie onderdelen: een tandpasta, drie vinger tandenborstels en een tandenspray. Het is dan de bedoeling dat je eerst de tandpasta en de borstel gebruikt om de tanden van je huisdier grondig schoon te maken. Vervolgens spuit je de spray op zijn tanden en op de tandvleeslijn. Allebei deze producten bevatten actief zuurstof. Dit wordt gebruikt om schadelijke bacteriën in de bek van je hond te bestrijden omdat zij niet kunnen overleven op een plek waar veel zuurstof is. Zo wordt het gebit van je hond helemaal schoon en heeft hij geen last meer van tandsteen.